Müjde DEMİR
Bakliyat kesimindeki Tat Bakliyat markasıyla daldaki istikrarlı büyümesini sürdüren Memişoğlu Tarım, toplamda 350 bin metrekare alana heyeti 9 fabrikası ile yıllık 1 milyon ton üretim ve 470 bin ton eser satışı ile kesimin en büyük üretim kapasitesine sahip firmaları ortasında yerini alıyor.
Mersin ve Edirne’de günlük toplam 600 ton üretim kapasitesine sahip 2 çeltik fabrikası, Mersin’de günlük 500 ton üretim kapasitesine sahip 3 bulgur fabrikası ve günlük 720 ton üretim kapasitesine sahip 2 kırmızı mercimek/bezelye fabrikası ve bakliyat tesisleri bulunan Tat Bakliyat, dünya genelinde yaklaşık 100 ülkeye, 200 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştiriyor.
“Geniş eser gamımız ile rekabetçiyiz”
Tat Bakliyat Genel Müdürü Tuba Memiş, en kıymetli rekabet güçlerinin markalı üretim, geniş eser portföyü ve ihracattaki geniş pazar stratejileri olduğunu belirtti. Memiş, “Bu yıl merkez fabrikamızın yanına 40 bin metrekarelik yeni bakliyat tesis yatırımımızı bitirmeyi planlıyoruz.
Bu tesisle bir arada günlük 4 bin ton bakliyat sürece ve paketleme kapasitemiz daha da artacaktır. Böylece bölümümüzde en güçlü üretim kapasitesine sahip firma olma pozisyonumuzu güçlendireceğiz” dedi.
Memişoğlu Tarım’ın, bakliyat ve hububat dalındaki eser kümelerine Tat Gıda’nın yüzde 49,04 payını de satın almasıyla; salça, sos, domates eserleri, turşu, konserve ve hazır yemek eser kümeleriyle besin bölümünde yeni pazarlara girmiş olduğunu ve büyümesini hızlandırdığını kaydeden Tuba Memiş, “Tat, 200’den fazla eser kümesiyle Türkiye’nin en büyük besin devi olarak hizmetlerine devam edecek. Memişoğlu Tarım Eserleri; Tat Gıda’nın ihracattaki muvaffakiyetini hızlandırmayı ve Türkiye’deki marka gücü ile elde ettiği bölüm liderliğini Dünya’ya taşımayı hedefliyor.
Her yıl yeni yatırımlarla büyüyen Tat, besin dalında iştirak edeceği yeni pazarlarda Türk markası olarak dünyanın önde gelen oyuncularından olma stratejisine yönelik kıymetli bir adım atmış oldu. Türkiye’de ki marka gücünü ve ihracatı ile elde ettiği gücü sürdürmeye devam edecek” tabirini kullandı.
Tat Veggie’ye iç ve dış pazarda ağır ilgi
“Son yıllarda bitkisel ve glutensiz beslenmeye ilginin artmasıyla protein ve lif bakımından güçlü olan bakliyat unlarına talep de arttı” diye konuşan Tuba Memiş, yetersiz beslenmenin azaltılması, yüksek lif oranına sahip besin kalitesiyle, besin sisteminin sürdürülebilirliği için “Tat Veggie” markasıyla bakliyat (nohut, mısır, fasulye, mercimek) unları üzerinde Ar-Ge çalışmalarını tamamladıklarını ve eserin satışa çıktıktan sonra iç ve dış pazarda ağır ilgi gördüğünü söyledi.
Tat ailesi olarak, ziraî üretimde ekosistemin korunması için hassasiyetle çalıştıklarını söz eden Tuba Memiş, doğal dengeyi koruyarak, etrafa dost, sürdürülebilir ziraî üretim yaptıklarını ve sağlıklı besin tedarikine kıymet verdiklerini vurguladı.
Memiş, kelamlarını şöyle tamamladı: “Çiftçimize sunduğumuz kaliteli girdiler ve verimliliği artırmaya yönelik bilinçlendirme çalışmalarımızla besin güvenliği konusuna odaklanmayı ve toplumsal sorumluluk şuuru ile tarımda sürdürülebilirlik uygulamalarımızla çiftçimize en yüksek katkıyı vermeyi sürdüreceğiz.”
Ekonomi > Şirketler
HABER İÇERİĞİ : Dünya